De stichting Petra etcetera deelt via deze website informatie en ervaringskennis over leven met een bipolaire stoornis. Petra’s verhaal maar ook die van andere ervaringsgenoten, betrokkenen en behandelaars met als doel (zelf)stigma op psychische aandoeningen weg te nemen. 

“Ik heet Petra,
ik heb een psychische gevoeligheid
maar ik ben zoveel meer.
Vandaar: Petra etcetera.”

Openheid over psychische problemen is, als je eraan toe bent, belangrijk voor herstel. Het leidt tot begrip bij de ander en is hét middel tegen stigma. Door je ervaringen te delen leren anderen jou beter kennen maar je leert ook jezelf goed kennen. En zelfkennis is nodig om de juiste keuzes in het leven te maken waardoor je beter in balans blijft. Mensen helpen op weg naar herstel, de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo de kwaliteit van hun leven verbeteren … dat is wat wij als stichting graag willen bereiken.

Logo_def_CMYK

Wil jij een gastblog schrijven?
Heb je als ervaringsgenoot, betrokkene of behandelaar ervaringen met de bipolaire stoornis die je graag wilt delen? Aarzel niet en klik hier voor de spelregels want ‘delen is helen’.

Je kan ook een gastvlog maken! 
Vind je het leuk om voor ons YouTube-kanaal jezelf te vloggen en in het kort antwoord te geven op de volgende vier vragen:

 1. Wie ben je?
 2. Wat is er met je gebeurd?
 3. Wat was jouw keerpunt richting herstel?
 4. Hoe blijf je in balans?

Klik dan hier voor de spelregels of mail ons via: redactie@petraetcetera.nl

67 gedachten over “

 1. Beste Petra, etc. 😉

  Herkenbaar verhaal hoor. Ik heb vergelijkbare dingen meegemaakt. Opnames, medicatie, diagnoses, psychose, manie, therapieën. Top dat je een website bent begonnen. Ook dat herken ik, want dat heb ik ook gedaan. Hij bestaat nu niet meer omdat ik wat ik daarop beschreef achter me wil laten. Zingeving is voor mij ook een issue, al leer ik steeds beter om te gaan met mijn beperkingen, en binnen de grenzen daarvan gelukkig te zijn. Mediteren helpt me daarbij, en sinds kort ook het gaan naar de sportschool. Succes met je ambassadeurschap bij FPG!

  Groetjes vanaf Stichting De Waterheuvel uit Amsterdam

  • Kevin, bedankt voor je mooie reactie. Doet mij goed. Ook fijn dat je een aantal tips geeft. Altijd leerzaam voor de lezers 🙂

 2. Hoi Petra, wat goed van je om deze stap te zetten. Het vergt veel moed, inzicht en de schaamte voorbij gaan, om je psychische kwetsbaarheid te tonen. Ik kan nog veel van je leren. Ik ga je volgen en hoop nog veel inspirerende stukken van je te lezen. Ik vind het geweldig dat ik je ben tegen gekomen. Lieve groet, Gerry

Plaats hieronder je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s