Openheid over psychische problemen is belangrijk voor herstel. Het leidt tot begrip bij de ander en is hét middel tegen stigma. Door je ervaringen te delen leren anderen jou beter kennen maar je leert ook jezelf goed kennen. En zelfkennis is nodig om de juiste keuzes in het leven te maken waardoor je beter in balans te blijft.

“Ik heet Petra,
ik heb een psychische gevoeligheid
maar ik ben zoveel meer.
Vandaar: Petra etcetera.”

Via deze kennis- en ervaringssite over leven met een bipolaire stoornis deel ik niet alleen mijn eigen verhaal maar ook die van andere ervaringsdeskundigen, betrokkenen en behandelaars met als doel om eventueel (zelf)stigma op psychische aandoeningen weg te nemen. Graag zou ik deze drie werelden dichter bij elkaar brengen zodat we met zijn allen naar elkaar kunnen kijken als ‘gewoon’ mens en van elkaar kunnen leren waarbij het opbouwen van een vertrouwensrelatie het belangrijkste is.

quote1

Maar ik hoop vooral dat deze site mensen helpt die nog vechten tegen een psychische ziekte. Stop met vechten, praat erover en leer jezelf en je kwetsbaarheden kennen. Ik zeg altijd: “Een gesprek met een ander is een kennismaking met jezelf”. Openheid kost moed maar geeft uiteindelijk kracht!

Wil jij ook een gastblog schrijven?
Heb je als lotgenoot, betrokkene of behandelaar ervaringen met de bipolaire stoornis die je graag wilt delen? Aarzel niet en klik hier voor de spelregels want ‘delen is helen’.

“Ik ben niet op zoek naar ervaren schrijvers,
ik ben op zoek naar ervaringen.”

55 thoughts on “

  1. Ik worstel al 30 jaar met mijn bipolair zijn. Ik ben nu 51 jaar. Het heeft een invloed gehad op mijn studies, mijn werk, mijn relaties, geen kinderen. Ondanks de medicatie die op punt staat, een psychiater waarmee ik goed kan praten, behandeling met emokinesiologie bij een kinesiste blijft het balanceren om te kunnen functioneren. Ik probeer vooral stress te beperken door bijv. minder te werken, mijn ambitie aan de kant te zetten, verplichtingen aan de kant te zetten als die te veel van mij vragen, anticiperen op de verschillende periodes. Maar vooral mild zijn met jezelf.

    Like

Plaats hieronder je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s