Doel en activiteiten

Stichting Petra etcetera wil mensen met psychische aandoeningen (met name mensen met een bipolaire (stemmings)stoornis, of eigenlijk noemen we het liever een bipolaire gevoeligheid, helpen op weg naar herstel. We gunnen mensen met deze gevoeligheid een gelukkig en betekenisvol leven.  

Dit doet de stichting door het geven van (praktische) informatie en ervaringskennis via onder andere de website en in de toekomst willen we podcasts maken met inspirerende verhalen. Niet alleen gesprekken over problemen maar vooral ook over dromen en verlangens? Wie is iemand eigenlijk buiten het ziektebeeld om? Een podcast met ook weer praktische tips en tricks om er zelf actief mee aan de slag te kunnen.

Ook faciliteert de stichting in het (online en/of fysieke) contact tussen ervaringsgenoten, (direct)betrokkenen en behandelaars. Dit doen we onder andere via onze besloten Facebookgroep maar we organiseren ook periodiek beeldbelsessies met een kleine groep mensen over een bepaald thema zodat ieder de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Ervaringsgenoten onderling hebben vaak aan één woord genoeg om te begrijpen wat iemand voelt en bedoelt, en je hebt tenslotte de ander als spiegel nodig in het leven om jezelf te kunnen zien en beter te leren kennen. Een gesprek met een ander is een kennismaking met jezelf!

Daarnaast biedt de stichting mensen een podium in de vorm van gastblogs en -vlogs om hun ervaringen te delen want openheid is een ‘must’ voor herstel. Deze verhalen worden ook, als de betreffende persoon dat goed vindt, online via social media gedeeld. Als je eraan toe bent om je verhaal te delen (anoniem mag natuurlijk ook), kun je op de homepagina de ‘spelregels’ downloaden en/of mailen naar: redactie@petraetcetera.nl.

We hopen vooral ook dat door het geven van open en eerlijke informatie het (zelf)stigma vermindert want vaak ontstaat dit door schaamte maar ook door onwetendheid van de omgeving. Je kunt ons daarom ook boeken voor het verzorgen van een (interactieve) presentatie of webinar in ruil voor een donatie aan de stichting. Mail hiervoor naar: info@petraetcetera.nl