Projecten

Een bundel met ervaringen

Ons eerste project is het samenstellen van een verhalenbundel met ervaringen van en geschreven door mensen met een bipolaire stoornis, betrokkenen en behandelaars. In de bundel willen we de volgende thema’s behandelen:

Studie en (vrijwilligers)werk
Diagnose(s)
Verslaving
Zwangerschap, bevalling en kinderen
Medicijnen
Manie
Depressie
Psychose
Geloof en spiritualiteit
Zingeving
Therapie en opname
Suïcidaliteit
Slaap en rust
Keuring en ziektewet
Relaties en vriendschappen
Voeding en beweging
Hobby’s en creativiteit
(Zelf)stigma

Wil jij je verhaal delen?
Je verhaal mag tussen de 800 – 1000 woorden zijn. Anoniem mag natuurlijk ook, zolang wij maar weten wie je bent. En als je een mooi gedicht over het thema hebt, mag je dat ook inzenden. Ben je tevreden over het resultaat, stuur dan je verhaal naar verhalenbundel@petraetcetera.nl. Wij gaan de tekst lezen en zullen je verhaal zo nodig redigeren. Je ontvangt van ons de aangepaste versie. Ga je akkoord, dan publiceren wij je verhaal in de bundel.

Wij zijn niet op zoek naar ervaren schrijvers,
wij zijn op zoek naar ervaringen.

Heb je zelf een boek geschreven, ben je een organisatie opgestart, heb je een eigen YouTube-kanaal of ben je veel actief op social media? Wij vinden het leuk als je onder je verhaal linken plaats zodat de lezer je nog beter leert kennen en misschien ook wel bij vragen contact met je kan opnemen. Natuurlijk alleen als je dat ook zelf wilt.