Projecten

Hieronder vind je een overzicht van lopende en/of plannen voor toekomstige projecten die de stichting heeft. Er zijn wel kosten gepaard om deze projecten uit te voeren. Wij stellen het zeer op prijs als je je steentje wilt bijdragen. Ga hiervoor naar de ‘steun-ons-pagina’ of doneer via de doneerbutton op de homepage.

Podcast


Mede door de steun van de Social Run is er een podcast in de maak. Tijdens deze podcast gaan mensen die een bipolaire gevoeligheid hebben met elkaar in gesprek over een bepaald thema zoals: diagnose, depressie, manie, opname, psychose, (zelf)stigma, (vrijwilligers)werk, zingeving, beweging, relaties etcetera. Gevoelige onderwerpen worden openlijk besproken maar er wordt ook zeker gelachen. De makers willen de luisteraars feitjes en praktische tips meegeven zodat de podcast meer is dan alleen luisteren naar een ander zijn ervaringen en je ook met jezelf aan de slag kunt gaan.


Een bundel met ervaringen


Ons eerste project is het samenstellen van een verhalenbundel met ervaringen van en geschreven door mensen met een bipolaire stoornis, betrokkenen en behandelaars. In de bundel willen we de volgende thema’s behandelen:

Studie en (vrijwilligers)werk
Diagnose(s)
Verslaving
Zwangerschap, bevalling en kinderen
Medicijnen
Manie
Depressie
Psychose
Geloof en spiritualiteit
Zingeving
Therapie en opname
Suïcidaliteit
Slaap en rust
Keuring en ziektewet
Relaties en vriendschappen
Voeding en beweging
Hobby’s en creativiteit
(Zelf)stigma

Wil jij je verhaal delen?
Je verhaal mag tussen de 800 – 1000 woorden zijn. Anoniem mag natuurlijk ook, zolang wij maar weten wie je bent. En als je een mooi gedicht over het thema hebt, mag je dat ook inzenden. Ben je tevreden over het resultaat, stuur dan je verhaal naar verhalenbundel@petraetcetera.nl. Wij gaan de tekst lezen en zullen je verhaal zo nodig redigeren. Je ontvangt van ons de aangepaste versie. Ga je akkoord, dan publiceren wij je verhaal in de bundel.

Wij zijn niet op zoek naar ervaren schrijvers,
wij zijn op zoek naar ervaringen.

Heb je zelf een boek geschreven, ben je een organisatie opgestart, heb je een eigen YouTube-kanaal of ben je veel actief op social media? Wij vinden het leuk als je onder je verhaal linken plaats zodat de lezer je nog beter leert kennen en misschien ook wel bij vragen contact met je kan opnemen. Natuurlijk alleen als je dat ook zelf wilt.