De stichting Petra etcetera deelt via deze website informatie en ervaringskennis over leven met een bipolaire stoornis. Petra’s verhaal maar ook die van andere ervaringsgenoten, betrokkenen en behandelaars met als doel (zelf)stigma op psychische aandoeningen weg te nemen. 

“Ik heet Petra,
ik heb een psychische gevoeligheid
maar ik ben zoveel meer.
Vandaar: Petra etcetera.”

Openheid over psychische problemen is, als je eraan toe bent, belangrijk voor herstel. Het leidt tot begrip bij de ander en is hét middel tegen stigma. Door je ervaringen te delen leren anderen jou beter kennen maar je leert ook jezelf goed kennen. En zelfkennis is nodig om de juiste keuzes in het leven te maken waardoor je beter in balans blijft. Mensen helpen op weg naar herstel, de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo de kwaliteit van hun leven verbeteren … dat is wat wij als stichting graag willen bereiken.

Logo_def_CMYK

Wil jij een gastblog schrijven?
Heb je als ervaringsgenoot, betrokkene of behandelaar ervaringen met de bipolaire stoornis die je graag wilt delen? Aarzel niet en klik hier voor de spelregels want ‘delen is helen’.

Je kan ook een gastvlog maken! 
Vind je het leuk om voor ons YouTube-kanaal jezelf te vloggen en in het kort antwoord te geven op de volgende vier vragen:

 1. Wie ben je?
 2. Wat is er met je gebeurd?
 3. Wat was jouw keerpunt richting herstel?
 4. Hoe blijf je in balans?

Klik dan hier voor de spelregels of mail ons via: redactie@petraetcetera.nl

67 gedachten over “

 1. Ha dames, met mij gaat het steeds beter. Bevalt mij hier prima, nog een weekje bijgetekend. Zit hier vrijwillig.. Geern telefoon,IPad of laptop Nu even vanaf de afdeling een mail sturen. Net op de site van de IDFA gekeken. Zlatanisgek wordt niet vertoond. Een giga fout. Hij gaat in ieder geval draaien in Overijssel. Data volgt nog. Misschien idee ook voor jullie. Volgend jaar Film by the sea in Vlissingen.
  Eerste bipocafe is rond. 18 januari 2023 vanaf 19.30 bij Vreinden van Deventer/ Max 80 plaatsen. Nu marketing en probeer voor kerst dat rond te hebben. Hartelijke groet Jeroen

 2. Hallo mijn vriend heeft een bipolair stoornis. En helaas is er geen goede begeleiding via huisarts.
  We kennen elkaar bijna een half jaar. En elke maand is er wel een periode dat het heel erg schommellt hoe hij zich voelt en daarnaar zich af reageert. Ernstig is de geschiedenis die hij had voordat ik met hem in contact kwam. Ik was door omstandigheden verhuist en hij is mijn buurman. Hij heeft verschillende delicten op zijn naam, agressie bedreiging en mishandeling door de manie waar hij dan in is. Sterk en afgetraind dat hij is komt een klap van hem direct fors aan met heftige gevolgen. Wordt hij uitgedaagd dan heeft hij niet zelf de rem om uit de situatie te gaan. Voor eigen rechter spelen wordt natuurlijk bestraft en ook nu speelt dat weer. Ik hou veel van hem want er is die kant ook die lief en zorgzaam is. Maar we zijn nog maar elkaar aan het leren kennen en het is niet makkelijk hoe ik het best op zulke heftige situaties met hem kan omgaan. Ik ben zelf lichamelijk niet zo sterk chronisch ziek maar ik wil wel er voor gaan.

  • Hoi Petra , mijn vriendin heeft het ook iedere maand . Stoot mij dan af en is op die momenten ongevoelig dit kan soms weken duren . We zijn 10 maanden samen en het is al 9 gebeurd . Ze heeft weer zo een moment . Weet niet wat ik moet doen . Weerlegd alles en ziet niet wat ze aanricht. Hoe is het nu met jullie ?

Plaats hieronder je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s