De stichting Petra etcetera deelt via deze website informatie en ervaringskennis over leven met een bipolaire stoornis. Petra’s verhaal maar ook die van andere ervaringsgenoten, betrokkenen en behandelaars met als doel (zelf)stigma op psychische aandoeningen weg te nemen. 

“Ik heet Petra,
ik heb een psychische gevoeligheid
maar ik ben zoveel meer.
Vandaar: Petra etcetera.”

Openheid over psychische problemen is, als je eraan toe bent, belangrijk voor herstel. Het leidt tot begrip bij de ander en is hét middel tegen stigma. Door je ervaringen te delen leren anderen jou beter kennen maar je leert ook jezelf goed kennen. En zelfkennis is nodig om de juiste keuzes in het leven te maken waardoor je beter in balans blijft. Mensen helpen op weg naar herstel, de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo de kwaliteit van hun leven verbeteren … dat is wat wij als stichting graag willen bereiken.

Logo_def_CMYK

Wil jij een gastblog schrijven?
Heb je als ervaringsgenoot, betrokkene of behandelaar ervaringen met de bipolaire stoornis die je graag wilt delen? Aarzel niet en klik hier voor de spelregels want ‘delen is helen’.

Je kan ook een gastvlog maken! 
Vind je het leuk om voor ons YouTube-kanaal jezelf te vloggen en in het kort antwoord te geven op de volgende vier vragen:

 1. Wie ben je?
 2. Wat is er met je gebeurd?
 3. Wat was jouw keerpunt richting herstel?
 4. Hoe blijf je in balans?

Klik dan hier voor de spelregels of mail ons via: redactie@petraetcetera.nl

67 gedachten over “

 1. Na 4 depressies eindelijk lithium voorgeschreven gekregen. Vanaf mijn jeugd al bi polair maar nooit de diagnose gekregen. Groot denken werd afgeschilderd als overmoedig. Altijd al meer willen doen dan ik kon. Op mijn 33, 42, 49 en 54 ste telkens ernstig depressief. In 2015 en 2020 gevraagd om lithium omdat mijn zus dit ook slikt. Pas na heel vaak aandringen kreeg ik mijn “zin”.

  Het is voor mij een geweldig medicijn naast de venlafaxine. Geen bijwerkingen tot nu toe en mijn hoofd komt tot rust.

  Gelukkig zijn mijn kinderen tot nu toe klachtenvrij. Ik hoop echt dat dit zo blijft.

  Zit ziek thuis en heb een arbeidsconflict. Mijn werkgever snapt niet wat dergelijke klachten betekenen voor iemand zijn kwetsbaarheid. Naast perioden van depressie had ik ook perioden dat qua werk geen zee me te hoog ging.

  Al met al een lastige periode en ik hoop ergens op een oplossing. Ben in elk geval blij dat het lithium me zo goed doet.

  • Wat fijn dat je met lithium een medicijn hebt gevonden die voor jou werkt. En eindelijk ook weten dat je echt last hebt van een bipolaire stoornis zodat alles op zijn plek valt. Jammer dat je niet eerder kon starten met lithium. Is je zus ook bipolair?

 2. Een moeder, dochter 19 er wordt een stoornis neer gezet. Maar lopen we niet een beetje hard van stapel, je zelf nooit rot gevoeld of denkend dat kan ik niet ?
  Nu krijg je een hokje

Plaats hieronder je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s