We hebben gewonnen!

Op dinsdag 1 november kondigde de hoofdredacteur van de Provinciaalse Zeeuwse Courant, Ronald van Geenen, in de Vlissingse bioscoop CineCity, aan dat het boek ‘Petra etcetera’ de PZC Publieksprijs heeft gewonnen. Petra heeft met veel succes voor haar boek de meeste stemmen binnen weten te slepen. Het geeft ons een heel warm gevoel dat we zo’n grote achterban hebben waardoor we samen psychische aandoeningen, met name de bipolaire stoornis, in Zeeland onder de aandacht hebben weten te brengen. We hopen dat we zo ook het (zelf)stigma kunnen verminderen.

Aantal stemmen
In totaal kreeg het boek 526 stemmen. Het verschil met nummer twee, het boek ‘Avifauna Zeelandica’ bedroeg slechts acht stemmen. Dit was dus een behoorlijk spannende race. Ook gezien het feit dat er maar liefst 3200 stemmen waren binnengekomen op de in totaal 80 boeken die meededen. Op de derde plaats eindigde het boek ‘Zeeuwse Sien’ van Marijke Peene met 257 stemmen.

Het prijsbedrag van 500 euro wordt in onze stichting gestopt want we willen nog een heleboel mooie projecten realiseren. Op de planning staan onder andere: een verhalenbundel met ervaringsverhalen van lotgenoten, betrokkenen en behandelaars, en een podcast die we willen gaan maken over thema’s die een grote rol spelen in het leven van iemand met een bipolaire gevoeligheid.

Zonder jullie stem, geen prijs
Bij deze willen we jullie, onze stemmers, ontzettend bedanken!

Speciaal ook alle leden van onze besloten Facebookgroep, de landelijke vereniging Plusminus-leven met bipolariteit, de Belgische vereniging Ups en Downs, het e-magazine GGZTotaal, Psychosenet en Socialrun. En ‘last but not least’, natuurlijk uitgeverij Tobi Vroegh die met veel vertrouwen en enthousiasme heeft samengewerkt met Petra om van dit boek iets moois te maken.

Kijk hier de uitreiking terug:

3 gedachten over “We hebben gewonnen!

  1. Dikke proficiat Petra. Al weer een barrière overwonnen. Persoonlijk, maar ook voor alle bipolairen en psychische zieken in het algemeen.

Plaats hieronder je reactie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s